Forsvundne skulpturerVi har i efterhånden i nogle år arbejdet med registrering af skulpturer i det offentlige rum i Faaborg-Midtfyn Kommune, og med jævne mellemrum kommer der nye til, eller vi opdager - af og til ad sære veje - at der står en skulptur et sted i kommunen, som vi bare ikke tidligere har kendt til. Dertil kommer, at nogle skulpturer forsvinder/bliver fjernet, hvorfor vi naturligvis må slette dem fra hjemmesiden. Hvad bliver der af de “forsvundne”? Ja, det kan vi af gode grunde ikke altid vide. Men for at disse skulpturer ikke helt skal gå i glemmebogen, har vi valgt at lave dette ekstra opslag, så interesserede kan se, hvad der også har stået på vores hjemmeside med skulpturer i det offentlige rum i Faaborg-Midtfyn Kommune. Det er så op til den enkelte at afgøre med sig selv, om det var godt, at disse skulpturer forsvandt og/eller om nogle af de stadig synlige skulpturer burde på de “forsvundnes” liste.


På Småskolerne ved Nakkebølle Fjord - det tidligere Nakkebølle Sanatorium - står et imponerende antal skulpturer, dels i parken og dels i området foran hovedbygningen, altså ikke i det offentlige rum, som ellers er kriteriet for at kunne komme med på denne hjemmeside. Men ledelsen på skolerne har besluttet, at man er velkommen til at gå tur på deres område og nyde synet af de mange skulpturer. Det kan anbefales at gå ned ved “Bitten-huset”, dreje til venstre ind gennem den meget smukke bøgelund, stoppe op på broen, tage et overblik og derefter gå skulptur-tur i de smukke omgivelser. Man kan også parkere foran hovedbygningen og derfra tage en rundtur.

Småskolerne ved Nakkebølle Fjord er en del af Tvind-organisationen, som tilbage i juli 2004 sammen med en række billedhuggere i Zimbabwe grundlagde organisationen Friends Forever. Formålet var/er at hjælpe kunstnerne med at få bragt stenmaterialet fra stenbrud til stenhuggerier og siden hen til udstillinger i ind- og udland. Pengene fra salget af skulpturerne fordeles mellem Friends Forever og kunstnerne.

Læs mere på www.friendsforeverzimbabwe.com

Skulpturpark Nakkebølle er nedlagt

Flere forsvundne skulpturer efter Nakkebølle

Flere forsvundne skulpturer nedenfor